Historie

 

De fabriek werd in 1963 opgericht onder de naam International Cooperative Petroleum Association (ICPA). Na een reeks uitbreidingen ontwikkelde het bedrijf zich tot een onafhankelijke, betrouwbare partner voor de internationale maritieme en automotive smeermiddelensector. 

In eerste instantie werkte ICPA alleen samen met andere coöperatieve verenigingen. Sinds ze in 1995 naar een naamloze vennootschap (Ltd.) transformeerden en de naam Transnational Blenders werd geboren, zijn ook andere samenwerkingen mogelijk.  

In 2000 werd Transnational Blenders van ICPA gekocht door de huidige eigenaar ENVIEM Holding. Tussen 2001 en 2006 werden grote investeringen geïnitieerd. De oppervlakte verdubbelde tot 20.000 m2 en de capaciteit nam toe tot ongeveer 140.000 mt. 

Recenter is geïnvesteerd in nieuwe machines, extra opslagcapaciteit en duurzaamheid. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, worden vaten en cans hergebruikt en wordt er waar mogelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van biobrandstoffen en andere alternatieve energiebronnen.

1963


Official opening

Officiële opening ICPA

1995


transformation to ltd

Transformatie naar naamloze vennootschap (Ltd.)

2000


Enviem_Logo

Overname door ENVIEM

2006


Large-investments-and-growth

Grote investeringen en groei

2013


Largest-bunker-order

Grootste bunkeropdracht: 238.000 liter

2015


sold-first-100.000-mt

1e 100.000 MT verkocht

2020


2020-new-location

Tweede locatie

1963

Official opening

Officiële opening ICPA

1995

transformation to ltd

Transformatie naar naamloze vennootschap (Ltd.)

2000

Enviem_Logo

Overname door ENVIEM

2006

Large-investments-and-growth

Grote investeringen en groei

2013

Largest-bunker-order

Grootste bunkeropdracht: 238.000 liter

2015

sold-first-100.000-mt

1e 100.000 MT verkocht

2020

2020-new-location

Tweede locatie

MISSIE EN VISIE

Missie
Het is onze missie om te beantwoorden aan de individuele smeermiddelenbehoefte van onze klanten.

Visie
Om Europa's meest klantgerichte producent van smeermiddelen te zijn, bieden we producten van de hoogste kwaliteit met de hoogste beschikbaarheid en zijn we een aantrekkelijke en betrokken werkgever met continue focus op gezondheid, veiligheid en milieu.

Mission-and-vision

KERNWAARDEN

1

Betrouwbaarheid

Zoals het betrouwbare 'partner in business' betaamt, kunt u vertrouwen op onze oplossingsgerichte aanpak en probleemoplossende houding. Overal en op ieder moment.

1

Toewijding

We zijn toegewijd om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen of deze zelfs te overtreffen. We streven naar lange termijn relaties gebaseerd op wederzijdse inzet. 

1

Daadkracht

We staan bekend om onze pro-actieve houding, besluitvaardigheid, daadkracht en toewijding in de dienstverlening naar al onze klanten.  

1

Integriteit

We zijn een professionele businesspartner in alle facetten: we hechten niet alleen waarde aan de hoogste productkwaliteit, ook met uw bedrijfs- en vertrouwelijke data gaan wij professioneel en met grote zorg om.

ONZE PLANT

Met een totale opslagcapaciteit van meer dan 19 miljoen liter en 120 tanks, hebben wij de perfecte uitvalsbasis om onze klanten in de smeermiddelenmarkt te bedienen. Onze blending professionals blenden basisoliën en additieven tot klantspecifieke smeermiddelen door gebruik te maken van onze state-of-the-art blendlijnen. Op verzoek van de klant laden wij bulkproducten in tankwagens of via onze eigen steiger in binnenvaartschepen. Daarnaast vullen we de producten af in de verpakkingen van de klant, verschillend van 1 liter jerrycan tot 1.000 liter IBC. Ons eigen laboratorium bewaakt de interne kwaliteitsprocessen en voorziet onze klanten op verzoek van product technische data. 

Enkele kerncijfers.

Basisoliën

27 opslagtanks 15.450 m³ opslagcapaciteit

Geblende producten en additieven

87 opslagtanks 3.500 m³ opslagcapaciteit

Productiecapaciteit

140.000 MT per jaar

Vullijnen

7 afvullijnen

Our-plant
Our location map

ONZE LOCATIE

Transnational Blenders B.V. is gevestigd in Dordrecht, Nederland. Een zeer gunstige locatie voor het rondom gelegen bedrijfsleven en onderdeel van de Randstad met de hoogste industriële ontwikkelingsgraad van Nederland. Transnational Blenders is gemakkelijk te bereiken via de weg en de haven van Rotterdam ligt om de hoek.  

Ook de haven van Antwerpen ligt binnen handbereik, ideaal voor onze internationaal geörienteerde klanten. We zijn echter niet alleen goed bereikbaar over de weg; met onze eigen aanlegsteiger en directe toegang tot de Noordzee, is Transnational Blenders ook via het water zeer goed toegankelijk. Dit is ideaal voor het managen van onze bunkeractiviteiten. Bovendien kunnen schepen zo grote hoeveelheden basisvoorraden rechtstreeks leveren aan onze plant.